Uitdaging

Baby Plus is een online babyspeciaalzaak. Maar heeft ook fysieke winkels in Hoorn en Haarlem. Bovendien is er een internationale webshop onder de naam Baby Plus Nordics. Veel kansen, maar ook een noodzaak tot kiezen. Maar welke keuze is het beste? Wat leidt tot de beste omzetgroei? En hoe pakken we de volste potentie van elke online kans?

De hoofdvraag bij Baby Plus was dan ook helder: hoe zetten we online marketing het beste in om maximale groei te realiseren?

 

Een voorbeeld van een online marketing samenwerking met Baby Plus

Oplossing

Focussen we op de fysieke winkel, om meer klanten uit de omgeving van Haarlem te krijgen? Richten we ons op de webshop, met Nederland als grootste afzetmarkt? Of ligt er misschien zelfs internationaal succes in het verschiet?

We begonnen het traject met enkele strategische sessies en het ontwikkelen van een plan. Uiteraard in Conversie Partners-stijl: doordacht, maar ook praktisch en snel. We willen zoveel mogelijk handelen, en niet méér praten dan nodig. Uit deze strategische sessies kwam duidelijk naar voren de Nederlandse markt de  meeste potentie had. Kortom: focus op de webshop. We zijn een structurele samenwerking aangegaan met Baby Plus en hebben een diverse marketingmix succesvol ingezet.

Na de eerste resultaten doorpakken in de breedte

We voerden eerst een paar essentiële aanpassingen op de site door op het gebied van prijsstelling, vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Vervolgens lanceerden we een succesvolle campagne op zoekmachines. Toen het succes volgde, zijn we breder gaan inzetten: display ads, remarketing, Google Shopping, SEO en e-mailmarketing zijn middelen die we inzetten.

 

 

Van sturen op omzet naar sturen op winst

Toen successen én het aanbod steeds groter werd, kwam de vraag: leidt elke Euro wel tot evenveel winst? Daarom zijn we nu bezig met een transitie van POAS naar ROAS. Je kijkt niet hoeveel omzet je realiseert, maar neemt in de data-analyses ook de kosten van het bedrijf mee. Nu sturen we dus op resultaat, in plaats van omzet. Dit leidt Baby Plus tot de volgende stap: veel betere assortimentskeuzes én nog rendabelere marketing.

 

Resultaat

Sinds de start van onze samenwerking is er bij Baby Plus sprake van een omzetgroei van 900%. Er is dankzij onze agile werkwijze dus sprake van negen keer meer omzet via de webshop. Een resultaat waar we trots op zijn.