Uitdaging

Etac is een van de meest toonaangevende ontwikkelaars van ergonomische hulpmiddelen voor kinderen en volwassenen. Het bedrijf liep alleen tegen een probleem aan: vanwege een lagere commissie voor dealers, bleef het aandeel van elektrische rolstoelen op de Nederlandse markt achter.

De uitdaging die Etac ons voorlegde, was dan ook de online marketing op zo’n manier inzetten, dat het marktaandeel in Nederland zou stijgen. Ondanks het uitblijvende enthousiasme van de dealers.

Voorbeeld van een online marketing samenwerking met Etac Nederland

Oplossing

De pijn was na een korte introductie bij Etac direct duidelijk: dealers overtuigen om voor Etac te kiezen was niet realistisch.

We kozen dan ook voor een heel andere aanpak: merkvoorkeur bij de eindgebruiker. Deze moet zélf een Etac-rolstoel willen, en deze vraag moet uiteindelijk bij de dealer terechtkomen. Ondanks duidelijke B2B-doelen, was de communicatie op de particuliere markt de belangrijkste strategische keuze.

En dus hebben we een mix aan middelen ingezet:

  • We ontwikkelden een nieuwe website die deze doelgroep beter aansprak.
  • Leads werden gegenereerd met ebooks en productbrochures.
  • Via social media marketing brachten we ons aanbod onder de aandacht bij de doelgroep.
  • Via ReMarketing en E-mail marketing hadden we periodieke events: dé manier om de doelgroep kennis te laten maken met ons product.

Resultaat

De nieuwe communicatiestrategie werpt zijn vruchten af. Etac ging in een half jaar van 900 naar 2.000 maandelijkse bezoekers. Bovendien is het bedrijf gegroeid van nul commerciële successen naar een succespercentage van 6% op alle leads. Er komen dagelijks nieuwe leads binnen en de omzet groeit uiteindelijk met 150%.