Uitdaging

Gladwell Academy, dochteronderneming van BlinkLane Consulting, is een trainingsinstituut met de ambitie om Europees marktleider te worden op het gebied van Agile en Scrum trainingen. De consultants van BlinkLane merkten steeds vaker dat hun klanten meer dan advies wilden. En zo ontsprong startup Gladwell Academy.

Maar deze startup had een gebrek aan manslag en kwaliteit op de marketing-afdeling, en behoefte aan extra flexibliteit. Conversie Partners kon, dankzij de marketing-afdeling op afstand, aan deze flexibliteit voldoen en zo bijdragen aan de eerste succesvolle lancering van Gladwell Academy.

Voorbeeld van een online marketing samenwerking met Gladwell Academy

Oplossing

De eerste opdracht? Een nieuwe website. Het werd tijd voor een conversiegerichte site, waarop men trainingen kon reserveren. De website kreeg ook een tweede functie: het generen van warme leads. Na de lancering van de website, hebben we bijgedragen aan de online marketing: zoekmachine marketing, socials, e-mail en alle andere facetten van online marketing.

De campagnes leverden steeds meer leads op voor de salesafdeling. En Gladwell Academy bleef maar groeien en groeien.

Daarmee veranderde onze rol. De afdeling marketing groeide en groeide en ook hun marketingmanager nam steeds meer strategische taken over. Voor ons tijd om te zorgen voor de vervolgstap: een automatiseringsslag met HubSpot.  Hierdoor steeg niet alleen het aantal leads, maar ontwikkelde de samenwerking tussen marketing en sales zich als een gesmeerde machine. En dus een hoger succespercentage bij verkoopgesprekken.

Resultaat

Gladwell Academy heeft in razend tempo Nederland veroverd. En de rest wereld volgende daarna nog sneller. Op de volgende resultaten zijn wij dan ook super trots:

  • 164% meer bezoekers
  • 27% hoger succespercentage
  • 216% meer leads
  • 45% kostendaling per klik

Deze cijfers gecombineerd betekent voor Gladwell Academy een 12 keer hogere ROI.