Uitdaging

Eigenaar en commercieel directeur Jan Dijksman benaderde ons met de vraag of wij het bedrijf konden helpen bij HubSpot: het allerbeste marketing- en salesplatform. Natuurlijk kunnen wij dat!

Maar HubSpot is een middel, geen doel. Het was dus belangrijk dat we eerst om de tafel gingen om de commerciële doelen van Tallking Results te bepalen. Al snel bleek dat de focus op ambitieuze groei zou liggen. Met voor ons als heldere uitdaging meer en vooral betere leads te genereren en zo bij te dragen aan groeiende omzet.

Voorbeeld van een online marketing samenwerking met Tallking Results

Oplossing

We gingen aan de slag met de strategie. Nadat we het bedrijf in  meerdere workshops onder de loep namen, bleek dat het huidige netwerk veel kansen bood. Een grote groep consultants van Tallking Results werkt al jaren in de branche, maar het netwerk was nog nauwelijks in kaart gebracht. Waardoor er ook geen sprake was van een structurele ‘bewerking’ van het netwerk om meer omzet te creëren. Gezamenlijk besloten we dan ook om hier als eerste mee aan de slag te gaan.

We zetten het HubSpot CRM-platform in, als goede contactdatabase in combinatie met sterke marketing- en salestools. In korte tijd konden we hiermee allerlei nieuwe marketingkansen én de salespijplijn in kaart brengen.

Na het bestaande netwerk benutten ook nieuwe kansen verzilveren

Onze volgende uitdaging was het laten groeien van de database, om zo meer leads te genereren. We kozen hier voor een brede aanpak, om zoveel mogelijk potentiële klanten te bereiken. In samenspraak met TallKing ontwikkelden we diverse campagnes, waaronder e-books, webinars, beurzen en webcontent. Door middel van data-analyse monitoren we de resultaten van de campagnes, zodat we deze voortdurend kunnen blijven optimaliseren.

En ook het steeds maar groeiende netwerk warm houden

Leads genereren is één. Maar leads warm houden en sales-ready maken is de next level. Daarom hebben we nu de focus op e-mail marketing en ReMarketing gecombineerd met een structurele content planning.

Resultaat

Na een samenwerking van meerdere jaren zijn de resultaten van deze strategische aanpak inmiddels duidelijk.

  • Twee op de drie nieuwe leads komt via online marketing.
  • De gemiddelde kosten per lead zijn lager dan €10.
  • Ruim 7% van de gegenereerde leads werd een saleskans.