wordpress site voor professionele bedrijven

WordPress is een populair CMS dat bedrijven gebruiken als motor voor hun website. Het biedt veel mogelijkheden, maar ook veel valkuilen. Is WordPress daarmee wel geschikt voor professionele MKB”ers? Of is het een wat amateuristische oplossing? 


WordPress is zeker geschikt voor professionele MKB-bedrijven, mits het op de juiste manier wordt aangepakt. Het platform biedt veel flexibiliteit, functionaliteiten en mogelijkheden voor maatwerk.

Lees ook: Marketing is soms net een All-You-Can-Eat-Buffet – zo maak je keuzes zonder je te verslikken

Zaken die een WordPress website maken of breken

We beschrijven in dit blog 10 zaken die je goed moet aanpakken om met WordPress de volgende groeistap te nemen met jouw onderneming. 

 1. Maatwerk ontwerp: een professionele uitstraling is cruciaal. Investeer in een op maat gemaakt ontwerp dat de identiteit van het bedrijf weerspiegelt, in plaats van standaardthema’s te gebruiken.
 2. Aangepaste post-types. Met aangepaste post-types kun je nieuwe soorten inhoud maken die specifiek zijn bedoeld zijn om bepaalde content in te beheren. Zo kun je een post-type maken voor bijvoorbeeld een portfolio, veelgestelde vragen, evenementen, een blog of bijvoorbeeld een productcatalogus of testimonials. Aangepaste posts om content beter te structureren en te presenteren, waardoor het beheer van de website eenvoudiger wordt en je website beter gevonden wordt. 
 3. SEO-optimalisatie. Zorg dat de website geoptimaliseerd is voor zoekmachines, zodat potentiële klanten deze gemakkelijk kunnen vinden. Maak gebruik van SEO-plugins als Yoast voor WordPress en optimaliseer de inhoud en creëer een goede linkstructuur.
 4. Veiligheid. Beveilig de website tegen hackers door regelmatig bij te werken, sterke wachtwoorden te gebruiken, inlogpogingen te beperken en beveiligingsplugins te installeren.
 5. Commercieel verantwoordelijke teksten. Investeer in professionele copywriting voor overtuigende teksten die gericht zijn op conversie, om de geloofwaardigheid van het bedrijf te versterken.
 6. Schaalbaarheid. Zorg dat gekozen thema’s, plugins en hostingomgeving schaalbaar zijn, zodat de website gemakkelijk kan worden uitgebreid naarmate het bedrijf groeit.
 7. Responsief ontwerp. Zorg dat de WordPress-website goed wordt weergegeven op verschillende apparaten en schermformaten, om een betere gebruikerservaring te bieden.
 8. Geoptimaliseerde laadtijd. Verbeter de laadtijd van de website door afbeeldingen te comprimeren, onnodige scripts uit te schakelen en caching te implementeren, om bezoekers te behouden en zoekmachinepositie te verbeteren.
 9. Regelmatige back-ups. Maak regelmatig back-ups van de websitebestanden en database om waardevolle gegevens te beschermen en snel te kunnen herstellen in geval van incidenten.
 10. Ondersteuning en onderhoud. Zorg voor betrouwbare ondersteuning en voer regelmatig onderhoud uit, zoals het bijwerken van WordPress, thema’s en plugins, om de stabiliteit en veiligheid van de website te waarborgen.
wordpress website laten maken

Conclusie:WordPress is here to stay

Door aandacht te besteden aan deze elementen en valkuilen te vermijden, kan WordPress een waardevolle tool zijn voor een professionele MKB-website. Zo maak je van WordPress een krachtige partner voor jouw online aanwezigheid. En dat vindt niet alleen het MKB. Zelfs de grootste internationals en toonaangevende nieuwssites maken gebruik van WordPress. Zie hier maar eens enkele voorbeelden: 

 • Het Witte Huis – De officiële website van het Witte Huis, de residentie van de Amerikaanse president, is gebouwd op WordPress: whitehouse.gov
 • Spotify Newsroom – Spotify, een van ’s werelds grootste streamingdiensten voor muziek, maakt gebruik van WordPress voor hun officiële nieuws- en persberichten: newsroom.spotify.com
 • TechCrunch – TechCrunch, een toonaangevende technologienieuwssite, gebruikt WordPress voor het publiceren van artikelen en het beheren van hun content: techcrunch.com
 • Vogue – Vogue, een wereldwijd bekend mode- en lifestyle magazine, vertrouwt op WordPress voor hun online publicaties en blog: www.vogue.com
 • Sony Music – Sony Music, een van ’s werelds grootste platenmaatschappijen, maakt gebruik van WordPress voor hun artiesten websites en het delen van muziek: sonymusic.com
wordpress professionele bedrijven
Ook het Witte Huis gebruikt WordPress

Het gebruik van WordPress door deze grote bedrijven illustreert de veelzijdigheid en schaalbaarheid van het platform, evenals de mogelijkheid om op maat gemaakte en professionele websites te creëren.