De nieuwe Content Hub van HubSpot is hier! En, werk je veel met content marketing, dan is deze tool een niet te missen onderdeel van je marketing tech stack: je kunt er je contentstrategie mee optimaliseren en zo je impact op traffic, leads én omzet te vergroten en te professionaliseren. Daarom geven wij in dit blogbericht zeven features van de Content Hub die je zeker in je voordeel kunt gebruiken.

1. Centrale Contentopslag: nooit meer dubbel werk doen

Met de Content Hub heb je één centrale plek waar al je content wordt opgeslagen en georganiseerd. Dit betekent dat je nooit meer door verschillende mappen of platforms hoeft te zoeken om die ene blogpost of social media-update te vinden. Alles is binnen handbereik en makkelijk te beheren. En breng je een wijziging aan? Dan is de content in één keer op alle plaatsen gewijzigd. Zo hoef je nooit meer op 6 verschillende plekken je content aan te passen.

2. Geavanceerde Analysetools: eindelijk inzicht in resultaten uit je content marketing

De analysetools van de Content Hub stellen je in staat om de prestaties van je content te volgen en te analyseren. Je kunt precies zien welke stukken content goed presteren en welke niet, zodat je je strategie daarop kunt aanpassen.

3. AI-gestuurde Content: laat het zware werk voor je doen

Dankzij de geïntegreerde AI-tools kun je snel en gemakkelijk hoogwaardige content creëren. Van het genereren van e-mails tot het schrijven van blogposts en het maken van meta-beschrijvingen, de AI-functionaliteiten besparen je tijd en moeite. En je kunt AI voor allerlei toepassingen gebruiken: het schrijven van een geheel blogbericht, inspiratie voor je contentkalender, of het herschrijven van die ene onderwerpregel van een e-mailcampagne… het kan allemaal.

4. Content Remix: met één muisklik content voor blogs, e-mails, socials en meer…

Met de Content Remix-functie kun je eenvoudig een enkele blogpost omzetten in meerdere contentformaten. Dit betekent dat je meer uit je bestaande content kunt halen zonder extra inspanning. Zo creeer je met één klik op de knop vanuit je geschreven blogbericht een afbeelding die bij je blogbericht hoort, een social media update en een e-mail marketing campagne. Een kind kan de was doen!

5. SEO Optimalisatie voor hogere posities in Google

De HubSpot Content Hub biedt uitgebreide SEO-tools die je helpen je content te optimaliseren voor zoekmachines. Dit omvat aanbevelingen voor zoekwoorden en optimalisaties die de zichtbaarheid van je website vergroten.

6. Contentkalender voor efficiënter contentbeheer

Met de Content Hub kun je eenvoudig je contentkalender beheren en ervoor zorgen dat al je content op tijd en consistent wordt gepubliceerd. Dit maakt planning en uitvoering van je contentstrategie een stuk eenvoudiger. Met de Content Hub kun je alle blogposts, social media-updates en nieuwsbrieven van één campagne inplannen, produceren, beheren en rapporteren.

7. Personalisatie en Testen

De HubSpot Content Hub maakt het gemakkelijk om gepersonaliseerde calls-to-action (CTA’s) te creëren, te testen en te optimaliseren. Dit helpt je om de betrokkenheid en conversie te verhogen. Wil je een klant een andere call to action geven dan een prospect? Dat kan!

Conclusie

Voor MKB-bedrijven biedt de HubSpot Content Hub een krachtige set tools om je contentstrategie te verbeteren, efficiënter te werken en betere resultaten te behalen. Of je nu net begint met contentmarketing of je bestaande processen wilt optimaliseren, deze features helpen je om het meeste uit je inspanningen te halen.

Wil je meer weten over hoe de HubSpot Content Hub jouw bedrijf kan helpen? Neem contact op voor een demo!