Uitdaging

Climer BeNeLux is de importeur van het innovatieve Climer Technologies uit Spanje. Deze nieuwe generatie warmtepompen zijn technologisch vooruitstrevend. De uitdaging was echter groot: hoe vestig je een relatief nieuw merk op de Nederlandse markt? En hoe genereer je als groothandel de juiste leads en structurele groei in sales?

Oplossing

Adverteren voor meer leads
Vanaf het begin lag de focus bij Climer BeNeLux op meetbaar resultaat en uitgebreide experimenten. We begonnen met een mix van contentmarketing en online advertenties op het Meta-platform (Facebook en Instagram), LinkedIn en via Google Ads. Naast online advertenties zorgden we voor meetbaarheid door dashboards in te richten en maandelijks te overleggen voor optimale samenwerking.

CRM en sales-tools voor efficiëntere opvolging en meer inzichten
Met deze mix van advertenties wisten we snel en veel leads te genereren. Echter, de kwaliteit van de leads wisselde. LinkedIn genereerde bijvoorbeeld meer leads dan Facebook. Er was behoefte aan betere inzichten en opvolging. Daarom implementeerden we een CRM-systeem en bijbehorende sales-tools. We gaven sales-medewerkers van Climer training in de beste salesprocessen en -methoden.

Nieuwe website voor verdere groei
Na ongeveer een jaar richtten we ons op de website. Het aantal leads lag op schema en de salesafdeling kon efficiënt opvolgen. Om de groei en professionele positionering van Climer verder te versterken, ontwikkelden we een nieuwe website. Deze website benadrukte het unieke karakter van Climer: de thermodynamische panelen waarmee je zonder buitenunit en zonder geluid een warmtepomp kunt gebruiken.

Mark van Loon Conversie Partners

Resultaat

Binnen 9 maanden behaalde Climer BeNeLux 115% meer leads dan het target. De kosten per lead waren 47% lager dan de gestelde doelen. Ook de nieuwe website leverde significante resultaten: 49% meer verkeer, 36% meer bezoekers uit Google en een groei van 283% in het aantal conversies.

 • +115%

  meer leads dan het target

 • -47%

  Kosten per succes

 • 49%

  meer verkeer

 • 36%

  meer bezoekers uit Google

 • 283%

  meer leads