Uitdaging

Knipping heeft een uniek aanbod. De kunststof kozijnen, deuren en dakkapellen van Knipping zijn samengesteld uit een unieke combinatie van materialen, waardoor het beter isoleerd, mooier is én de veiligste uit zijn klasse. De missie voor Knipping was duidelijk: de marketing moest bijdragen aan beter gekwalificeerde leads. Het bedrijf moest de klant eerder en beter informeren, waardoor de salesafdeling alleen nog leads zou nabellen die écht geïnteresseerd zijn in de producten. Maar hoe pak je zoiets aan?

Voorbeeld van een online marketing samenwerking met Knipping

Oplossing

De eerste stap: een nieuwe website

Wij stelden een heldere marketingstrategie op, die allereerst vroeg om een nieuwe website. Websitebezoekers bleken namelijk behoefte te hebben aan extra informatie. Niet direct van oriëntatie naar aankoop, maar eerst meer informatie over de producten. Waarom zijn de producten zo goed? Wat betekent het unieke materiaal voor mijn woning en het plaatsen van de kozijnen? Welke opties en mogelijkheden zijn er? En waarom zou ik voor Knipping kiezen en niet voor gewone houten kozijnen?

We ontwikkelden een responsieve site met hierop direct een extra leadgenerator: een inspiratiegids met informatie en inspiratie over de producten van Knipping. Deze bood een zachtere conversie dan een offerteaanvraag, met de mogelijkheid voor Knipping om deze leads op te volgen.

Daarna door met online marketing

Om snel te achterhalen of de brochure download succesvol was, zetten we Google Ads-campagnes in. Data-analyse wees uit dat er bijna evenveel brochures als offertes werden aangevraagd. Er was zelfs een stijging in het aantal offerteaanvragen te zien. Het aantal conversies was dus verdubbeld!

En HubSpot voor betere lead nurturing én sales-opvolging

Ook de brochureleads waren nog niet altijd klaar om gebeld te worden door Knipping. Daarom startten we met email-automation voor het opvolgen van de brochureleads. Hierin gaven we de leads stap voor stap meer informatie, totdat ze zelf klaar waren om een offerte aan te vragen.

Om ook sales verder te helpen met professionelere opvolging en de meetbaarheid van de gehele organisatie te optimaliseren, is inmiddels gestart met de implementatie van HubSpot. Ook de tweede generatie website is inmiddels online en zijn we plannen aan het smeden om te transformeren van een regionale naar een landelijke marketingstrategie.

Resultaat

Dankzij een gestructureerde uitvoer in de online marketing, gecombineerd met uitstekend ondernemerschap, heeft Knipping inmiddels heel Nederland veroverd. De resultaten in cijfers:

  • Meer websiteverkeer: 30,5% groei in bezoekersaantallen, elk jaar opnieuw;
  • Minder kosten: 38,8% lagere kosten per klik
  • Meer leads: 49% meer conversies;
  • Meer omzet: 20% groei in omzet en aantal opdrachten.